Hvad er en kvittering?

En kvittering er en bekræftelse på en gennemført betaling, som du, en medarbejder eller en leverandør har foretaget.

• Du får fx en papirkvittering, når du har købt en liter mælk i Netto, eller en kvittering på email, når dit telefonabonnement automatisk er blevet betalt via dit betalingskort.

Hvordan adskiller en kvittering sig fra en faktura?

En kvittering adskiller sig fra en faktura ved ikke at have nogen forfaldsdato - den har udelukkende en betalingsdato. Overodnet set indeholder en kvittering tre oplysninger, som Roger skal bruge for at kunne behandle den:

1. Kreditors eller forretningens navn
  2. Betalingsdatoen
  3. Beløbet

Hvor en faktura er dokumentation for en kommende betaling, er en kvittering dokumentation for en gennemført betaling. Med andre ord foretages der altså ingen betaling for kvitteringer, der tilføjes til Roger, da den pågældende betaling, som "ligger bag" kvitteringen jo allerede er gennemført.

• I bogføringstermer kaldes en kvittering et "finansbilag".

Hvad skal jeg gøre, før jeg kan tilføje kvitteringer til Roger?

Før du kan begynde at tilføje kvitteringer til din virksomhedskonto, skal du gennemføre følgende to trin, så kvitteringerne kan blive håndteret og bogført korrekt:

1. Opret en liste med de betalingsmetoder, som du og andre medarbejdere i virksomheden bruger til de betalinger, som I får kvitteringer for.

Eftersom der ikke foretages nogen betaling for kvitteringer i Roger, vælges der heller ingen betalingsmetode i Roger (som med fakturaer). Derfor skal du selv oprette en liste med alle de betalingsmetoder, som din virksomhed bruger til at gennemføre de betalinger, som du tilføjer kvitteringer for. Du skal herefter manuelt vælge en betalingsmetode for den enkelte kvittering, når du har tilføjet den til Roger.

1. Gå til Indstillinger, og klik på +'et ud for menupunktet Lister.
  2. Giv listen et passende navn (fx "Betalingsmetoder for kvitteringer"), og klik på Opret.
  3. Opret en label for hver enkel betalingsmetode (fx "Kontant", "Firmakort", "Privat udlæg", etc.).

Du kan herefter vælge den korrekte betalingsmetode under den enkelte kvittering i dit dashboard på web og smartphone:

2. Opdater integrationsopsætning til økonomisystem, så kvitteringer bliver synkroniseret som finansbilag til den rigtige kassekladde.

Hvis du har slået én af Rogers integrationer til økonomisystemer til, vil Roger automatisk oprette en postering (finansbilag) for alle kvitteringer, som du tilføjer til Roger. Du skal derfor opdatere din integrationsopsætning ved at vælge den kassekladde, som du ønsker, at kvitteringer skal synkroniseres i.

• Hvis dit økonomisystem ikke bruger kassekladder, så vil posteringen blive oprettet sammen med andre posteringer.

Bruger du fx Rogers integration til e-conomic, skal du vælge en kassekladde til kvitteringer under overskriften Kvitteringer i integrationsopsætningen.

Derudover skal du huske at forbinde hver enkel betalingsmetode i den liste, du lige har oprettet, med dine modkonti i dit økonomisystem længere nede i integrationsopsætningen:

Hvordan tilføjer jeg en kvittering?

1. Brug Roger til smartphone og til web (knappen + på smartphone, og klik på knappen Tilføj udgift via dashboardet på web), og vælg derefter Kvittering:

2. Din virksomhedskonto har to RogerAddress'er: én til fakturaer (@pay.roger.ai) og én til kvitteringer (@receipts.roger.ai). Tilføj en kvittering ved at sende den vedhæftet til en email til din virksomhedskontos RogerAddress til kvitteringer.
Du kan se begge RogerAddress'er under Konto > RogerAddress.