Denne artikel omhandler betalingsmetoder, som bruges til at gennemføre betalinger i Roger. Hvis du ønsker at lære mere om betalingsmetoder, som udelukkende skal vælges for kvitteringer, kan du læse mere i denne artikel.

Roger understøtter betalinger af regninger via to typer betalingsmetoder: bankkonto og betalingskort. Du kan tilføje betalingsmetoder til din Roger-konto på flere måder.

Tilføjelse af betalingsmetode via indstillingsmenuen

Gå først til Indstillinger > Betalingsmetoder og klik på knappen Tilføj betalingsmetode:

Du skal nu vælge, om du ønsker at tilføje en bankkonto eller et betalingskort som betalingsmetode:

Processen herefter ser forskellig ud alt efter, hvilken type betalingsmetode du vælger.

Bankkonto

Vælg først din virksomheds bank fra listen (brug eventuelt søgefeltet i toppen for hurtigt at finde din bank):

Herefter skal du indtaste dine kontooplysninger og et navn, som du ønsker for kontoen:

Processen herfra ser forskellig ud alt efter, i hvilken bank din virksomhed har bankkonto, og typen af opkobling af bankkonto varierer ligeledes:

• Danske Bank: Opkobling sker via Business Online - Tredjemandsfuldmagt med administration. Du vil modtage de nødvendige dokumenter og flere oplysninger på email, efter du har indtastet kontooplysningerne i Roger.
  • Nordea: Opkobling sker via Corporate Cash Management-aftale / Tilknyttet part fuldmagt. Du vil modtage de nødvendige dokumenter og flere oplysninger på email, efter du har indtastet kontooplysningerne i Roger.
  • Andre danske banker: Opkobling sker via Bank Connect, som er de danske bankdatacentralers fælles API-løsning, og kræver, at din virksomhed opretter en Bank Connect-aftale med jeres bank, som Roger kan bruge til at etablere forbindelse til bankkontoen. Efter du har indtastet virksomhedens kontooplysninger i Roger, vil du modtage en email med vejledning til, hvad du skal gøre herfra.

Når din virksomheds bankkonto er opkoblet og aktiveret i Roger, vil den fremover automatisk blive valgt som betalingsmetode for kommende regninger. Hvis du ønsker at vælge bankkontoen som betalingsmetode for allerede tilføjede, ubetalte regninger, skal du manuelt vælge dette på den enkelte regning. Læs her, hvordan du skifter betalingsmetode for en regning.

Betalingskort

Indtast dine betalingskortoplysninger i de pågældende felter i vinduet:

Du har desuden mulighed for at vælge, om betalingskortet udelukkende skal kunne bruges af dig, eller om andre medarbejdere også kan bruge betalingskortet, ved at sætte kryds i feltet.

• Bemærk venligst, at når du overskrider betalinger for samlet set 10.000 kr. via betalingskort, vil Rogers betalingsindløser Stripe pålægge et gebyr til alle betalinger foretaget med betalingskort. Gebyret er relativt til betalingens størrelses og vil blive betalt automatisk via din virksomheds Roger-konto.

Tilføjelse af betalingsmetode via dashboardet

Du kan også tilføje en ny betalingsmetode direkte fra en ubetalt regning. Du skal bare klikke på den lille blyant ved siden af regningens beløb og vælge Tilføj ny betalingsmetode, hvorefter du skal følge samme trin som forklaret ovenfor: